Kahes vallas vahetub vallavanem

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik.
Jaanus Männik. Foto: PP

Kuna Surju vallavanem Evi Kukk on avaldanud soovi 6. märtsil amet maha panna, valis Surju vallavolikogu esmaspäeval vallavanemaks Jaanus Männiku (pildil).

Surju vallas elav, praegu Are vallavanem Männik asub koduvallas tööle 7. märtsist.

Kukk põhjendas, et soovib minna pensionile. Ta on Surju vallavanem olnud ühtejärge 1991. aastast ja tegi sama tööd ka enne seda 1988. aasta detsembrist külanõukogu esimehena.

“Tundsin, et olen justkui ära väsinud ja töö ei lähe selliselt, nagu peaks minema. Praegu oleks vaja rohkem energiat ja uusi mõtteid. Mul on süda rahul, kui tean, et tuleb kogemustega vallavanem ja kohalik inimene,” märkis ta.

Kukk tõdes, et igav tal kodus kindlasti ei hakka, sest lapselaste kõrvalt jätkub tegevust rahvatantsu- ja folklooriringis. “Mul on teha nii palju, on aeg endale elada,” kinnitas ta rõõmsalt.

Nii Männik kui Kukk on Eestimaa Rahvaliidu liikmed.

Are vallavolikogu esimees Leelo Lusik nentis, et nüüd tuleb kiiresti vallale uus juht otsida.

“Reedel on meil volikogu koos ja siis ilmselt otsustame, kes vallavanemaks saab või mida edasi teha. Eks meil igaühel ole oma kandidaadid,” lisas ta.

“Ega see Arele hea uudis ole, et poole valimisperioodi sees tuleb uus vallavanem otsida, kuid inimesest tuleb aru saada, vahemaa töö- ja elukoha vahel on ju üsna pikk,” tõdes Lusik.

Are volikogu juht märkis, et Männiku kui juhiga on nad olnud väga rahul. “Ta on hästi tugev majandusinimene ja Are valla nii paksust kui vedelast läbi vedanud. Tänu heale majandamisele oleme masu ilusti üle elanud,” kinnitas Lusik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles