Jõulujazz toob Pärnusse külakosti

Karin Klaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildiallkiri: Kristin Asbjørnsen esitab nii spirituaale kui ka moodsat gruuvi.
Pildiallkiri: Kristin Asbjørnsen esitab nii spirituaale kui ka moodsat gruuvi. Foto: promo

Jõulujazzi kontserdisarja raames jõuab sel nädalal Pärnu kaks kontserti Norra ja Eesti lauljatelt.

Neljapäeval, 1. detsembril esineb Pärnu kontserdimaja kammersaalis Norra džässlaulja Kristin Asbjørnsen. Laulukirjutamisele väga isikupärase lähenemisnurga poolest tuntud Asbjørnseni juured on nii Ameerika laululoomise traditsioonis kui gruuvipõhjalises maailmamuusikas. Tema hääl on tulvil kontraste ja dünaamikat. Seda on võrreldud kombinatsiooniga viskit kulistanud Tom Waitsist ja gospelilauljast.

Jõulujazzil esitab Asbjørnsen koos Norra maineka bassisti Gjermut Silsetiga oma laululoomingut ja spirituaale.

Endla teatri Küünis annavad 4. detsembril kontserdi lauljatar Anna Põldvee ja kitarrist Erki Pärnoja, kes siinsetel muusikalavadel on tuntud kümmekond aastat. Põldvee on esinenud Tõnu Naissoo ansambliga nii Eestis kui Ameerikas ja andnud kontserte ansambliga Unna Torm. Pärnoja on Jazzkaarel eri koosseisudega mitu korda üles astunud. Tema viimane kontsert festivalil tõi täismaja 2016. aasta kevadel, mil vaimustunud publik sai kuulda kinematograafiliste kõladega sooloprojekti "Himmelbjerget".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles