Jõulupühad elavdavad tööturgu

Hele-Kai Valtenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude ajal kasvab hüppeliselt maiustuste müük ja Kalevi Pärnu kaupluse juhataja Helelin Püssi sõnul vajab pood pühade ajal üht lisatöötajat.
Jõulude ajal kasvab hüppeliselt maiustuste müük ja Kalevi Pärnu kaupluse juhataja Helelin Püssi sõnul vajab pood pühade ajal üht lisatöötajat. Foto: Mailiis Ollino

Jõulud suurendavad ettevõtete töömahtu, seega on vaja abikäsi palgata. Pühade ajal pakutakse tööd nii kuusemüüjatele kui abilistele.

Kõige populaarsem töö, mida tänavu jõulude ja aastavahetuse ajal pakutakse, on ilutulestike müüja ametikoht. “Meil tuleb kokku viis müügikohta Pärnus ja Sindis, kuhu palkame kümme inimest,” rääkis Ilutulestiku Keskus Arnika osaühingu müügijuht Marianne Salomets.

Ilutulestikke soovivad müüa kooliõpilased ja vanemad inimesedki, nii mehed kui ka naised. “Eelistame neid, kes on varem sellist tööd teinud,” ütles Salomets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles