Lennujaamas kinnitati usku

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam. Foto on illustreeriv.
Pärnu lennujaam. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) juht Lauri Luur, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Rootsi LFV Aviation Consultingi konsultant Marcus Öberg kohtusid täna pärast omakeskis nõupidamist Pärnu lennujaamas ajakirjanikega, et kinnitada usku: lennujaama on vaja.

Öberg rõhutas Skandinaavia maade kogemusele toetudes, et hoomatavas lähitulevikus on nõudmine väikeste lennujaamade järele päris suur, sest inimestele loeb nii reisimise kiirus kui mugavus. Võidavad need sihtkohad, kuhu jõudmine ei võta ülemäära aega.

Luuri arvates läheb kõik plaanipäraselt, üha enam ettevõtjaid tuleb kaasa lennujaama rekonstrueerimise plaaniga. "Ainuke võimalus Pärnu lennujaamale pinnale jäämiseks on tellimusreisid: kui saab juurde turiste, on sellest kasu regioonile ja kogu riigile," kinnitas POLi juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles