Heiko Leesment võitis kriminaalpoliitika esseekonkursi

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Leesment.
Heiko Leesment. Foto: Urmas Luik

Justiitsministeerium premeeris eile 800 euroga esseekonkursi "Kiviaeg ja lend Kuule kriminaalpoliitikas" võitjaid Heiko Leesmenti ja Margot Oleskit.

Leesment töötab Pärnus Lääne prefektuuri pressiesindajana.

Leesmendi essee "Kellest me räägime ja kellele mõju avaldame" räägib politsei näitel kommunikatsioonist, sõnumite selgusest ja nende arusaamisest, inimestele mõju avaldamisest ja ennetuse headele näidetele tähelepanu pööramisest, selle asemel et pidevalt esile tõsta veriseid õnnetuspaiku ja problemaatilisi lugusid.

Teise võidutöö autori Margot Oleski essee "Liftikõne viiest trellist" jutustab 21. sajandi vangistuse katsumustest alates vangide valimisõigusest kuni samasooliste pikaaegsete kokkusaamiste võimaldamiseni.

Esseekonkursiga "Kiviaeg ja lend Kuule kriminaalpoliitikas" soovis ministeerium julgustada Eesti inimesi arutlema kriminaalpoliitika tuleviku üle ja otsida selle abil seni kasutamata võimalusi kriminaaljustiitssüsteemis.

"Meie rõõmuks oli tööde esitajate ring väga esinduslik. Oli esseiste politsei- ja piirivalveametist, prokurör, kohtunik, mitu kohtu- ja vanglaametnikku, kolm kriminaalhooldajat. Ei puudunud üliõpilased ega karistussüsteemiga muul viisil kokku puutunud inimesed," ütles justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika asekantsler Kristel Siitam-Nyiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles