Juhtkiri: Aeg nõuab kiireid ühendusi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aeg, õigemini selle nappus nõuab, et punktist A punkti B saaks võimalikult kiiresti ja mugavalt. Lõpp korduvatele ümberistumistele ja ootamistele! Kiired ühendused on reisijate ja kogu majanduse huvides. Sellistele järeldustele jõuti taas eile, kui Pärnu linna ja maakonna juhid käisid Pärnu lennujaamas selle renoveerimise uuringut kohapealsete oludega kõrvutamas.

Kuna valitsusliit on nüüd paigas ja ministrid töös, on saabunud kiiremad ajad, et teha Pärnu transpordiühenduste suhtes lobitööd vastavates ametkondades. Äsjane positiivne uudis, et majutusasutuste käibemaks jääb senisele tasemele, on turismi- ja majutussektoris taas suurendanud huvi ja kaasalöömise valmidust Pärnu lennujaama rekonstrueerimise projektile hoo juurdelükkamisel.

Ent lennujaam pole ainus siseriiklik ettevõtmine, mille edu sõltub soodsast poliitilisest otsusest. Sama puudutab Via Balticat. Keegi ei kahtle, et selle transpordisoone Ikla–Pärnu–Tallinna-suunaline ja vastupidi koormus on liiga suur ja sõitjate ohutus pole küllaldaselt tagatud. Pärnu maavanemal Kalev Kaljustel on Via Balticalt hea sõnum: tee Kernust kuni piirini läheb eelprojekteerimisele, mis tähendab, et varem või hiljem saab mõni laienduslahendus teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles