Neljapäevast tohib sõita vaid talverehvidega

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehv
Talverehv Foto: Ants Liigus / Postimees

Neljapäevast, 1. detsembrist muutub talverehvide kasutamine sõidukitel kohustuslikuks.

Kuigi paljud autojuhid vahetasid suverehvid talviste vastu juba esimese lumega, leidub siiani neid, kes seda teinud ei ole. Alates neljapäevast on suverehvidega sõit keelatud ja sõidukijuhid on kohustatud need talverehvide vastu vahetama. Talvised teeolud raskendavad liiklust ja talverehvide kasutus vähendab liiklusõnnetusse sattumise riski.

Ida prefektuuri operatiivjuhi Agur Tehveri sõnutsi on talverehvid lumise ja tuisuse ilmaga hädavajalikud, kuid ainuüksi see ei taga ohutut sõitu. "Autojuht peab valima oma tee- ja ilmastikuoludele ning oma võimetele vastava sõidukiiruse, hoidma pikivahet ja vältima järske manöövreid," kinnitas Tehver.

Viimase kuu jooksul on Ida prefektuuri territooriumil juhtunud kaks tõsisemat liiklusõnnetust, milles jättis elu neli inimest. Mõlemal juhul olid avarii põhjustanud sõidukitel all kulunud ja muutuvate ilmaoludega sobimatud rehvid, nendes traagilistes liiklusõnnetustes suurt rolli mängisid. Peale nende on registreeritud teelt väljasõite, kus süüdi on kas suverehvid või talverehvid, mille mustrisügavus ei taga ohutut teelpüsimist.

"Praegusel ajal suverehvide või olematu mustriga talverehvidega sõitmine tähendab iseenda, oma auto ja kaasliiklejate kõrgendatud ohtu seadmist," lausus Tehver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles