Teismeline kakaduu ja erksavärviline leeguan

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismelise kakaduu Lily lemmikpaigaks on kliiniku omaniku Tarvi Marksoni õlg.
Teismelise kakaduu Lily lemmikpaigaks on kliiniku omaniku Tarvi Marksoni õlg. Foto: Mailiis Ollino

Loomakliiniku ruumid pakuvad eluaset mitmele värvilisele tegelasele. Üks säravamaid neist on seal vaid paar kuud elanud pidevalt tähelepanu püüdev valge kakaduu Lily, kes armastab kliiniku omaniku Taavi Marksoni õlal istuda.

“Lily on meie uusim elanik. Nelja eluaastaga on ta oma liigi kohta lapseeas. Eri andmetel elavad kakaduud 60–70aastaseks, looduses mõistagi vähem. Nii et tõenäoliselt elab Lily enamiku meist üle,” rääkis Markson. Kaunis kakaduu koorus Madalmaade linnukasvanduses. Terveksi loomakliinikusse jõudis ta paar kuud tagasi ühest Tartu lemmikloomapoest, mis suleti remondiks.

“Ta on ehtne tähelepanuvajadusega teismeline. Lily on tohutult uudishimulik,” jutustas Markson. “Kõik uued ja huvitavad asjad tuleb nokaga järele proovida,” ütles ta selle peale, kui Lily hoogsalt ajakirjaniku käekotile lähenes. Nii oli ta juba hekseldanud seinal rippuva kalendri. Veel ahvatlesid teda sätendavad ehted, mille peale läks lind lausa nii elevile, et asus peaaegu ründele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles