Via Baltica tulevik otsustatakse lähiajal

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikute otsustest sõltub, kas Tallinna ja Pärnu vaheline maantee on tulevikus kolme- või neljarealine.
Poliitikute otsustest sõltub, kas Tallinna ja Pärnu vaheline maantee on tulevikus kolme- või neljarealine. Foto: Ants Liigus

Eesti uus võimuliit otsustab lähiajal, kuidas kasutada põhimaanteede laiendamiseks kavandatavat laenuraha. Via Balticat võib ähvardada neljarealise asemel kolmerealiseks ehitamine.

Valimiste eel meeldib poliitikutele rääkida, mida kõike oleks vaja. Augusti alguses Pärnus toimunud presidendikandidaatide debatil ütles Keskerakonna kandidaat Mailis Reps, et Pärnumaa lähiaastate tähtsaimaks riiklikuks projektiks peab tõusma Via Baltica Tallinnast Iklani neljarealiseks ehitamine.

“Tallinna ja Pärnu vaheline tihe liiklus ja kaubaveokoridor nõuab juba ammu korralikku liikluslahendust. Praegune tee on selgelt ajale jalgu jäänud. Juba aastaid vindunud projekt tuleb minu hinnangul uuesti üle vaadata,” kõneles Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles