Galerii: Vaasa sõprade külaskäiku kroonisid kontserdid ja koolikülastused

, Pärnu Mai kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnut külastasid taas meie sõpruslinna Vaasa õpilased, õpetajad ja direktorid.

Kevadel idanema pandud mõte ühendada külaskäik muusikalisest ühisprojektiga sai teoks 22.-26. novembrini Pärnus peetud proovides ja ühiskontsertidel.

Kaheksa muusikahuvilist noort Vaasast ja neli meie kodulinna andekat noort muusikut  kohtusid kolme päeva jooksul, mille käigus harjutati kokkumängu, esineti Pärnu Mai koolis ja Vanalinna kooli sünnipäevaaktusel ning laulukonkursi „Sügisulg 2016“ lõppkontserdil.  Külaskäigu jooksul jõuti osaleda ka õppetundides Mai ja Vanalinna koolis, tutvuti Tammsaare kooli ja toimetulekukooli eluoluga ja kohtuti vanade sõpradega kunstikoolis.

Kõikjal kõlas muusika ja leiti kiiresti ühine keel ning uusi sõpru, sest muusika seob nii noori kui vanu.

Pärnu ja Vaasa sõpruslinnadena on nüüd koos läbinud pea 60aastase teekonna ja nagu Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugas oma tänusõnades ürituse kordamineku puhul ütles, on just noorte käes võimalused ja jõud seda sõprussilda edasi ehitada.

Suur tänu kõigile projektis osalenutele ja loodetavasti saavad juba eeloleval kevadel ka vaasalased osa sellest suurepärasest muusikaprojektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles