Aidake 53 lapse jõulusoove täita

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu patroon Gerli Padar kutsub kõiki pärnakaid üles tegema kingitusi vähekindlustatud peredes elavatele Pärnu lastele.
Inglipuu patroon Gerli Padar kutsub kõiki pärnakaid üles tegema kingitusi vähekindlustatud peredes elavatele Pärnu lastele. Foto: Egert Kamenik

Maxima heategevuskampaania inglipuu patroon Gerli Padar kutsub üles tegema kingitusi vähekindlustatud perede lastele. Pärnu Maxima XXX puul ootavad täitmist 53 lapse kingisoovid.

Maxima Eesti avalike suhete juhi Katja Ljubobratetsi sõnutsi aitasid Pärnu laste kingisoove välja valida kohalikud sotsiaaltöötajad, kes võtsid ühendust oma piirkonna toimetulekuraskustes peredega ja küsisid neilt, millist kingitust oleks lastele kõige enam vaja.

"Paljude poiste lemmikud on puldiautod, eriti politseiautod. Väikesed tüdrukud unistavad Baby Borni beebinukkudest ja nukuköökidest, teismelised neiud loodavad jõuluvana kingikotist leida moekaid riideid ja kosmeetikat. Noorim kingisaaja on kaheksakuune Daniil, kes ootab jõulukingiks armsat muusikalist mänguasja," rääkis Ljubobratets laste kingisoovidest.

Iga inimene saab valmistada rõõmu konkreetsele lapsele, valides puult tema jõulusoovi, soetades selle kauplusest ja jättes pakkimata kingituse Maxima infoletti. Kampaania korraldajad paluvad mitte osta riknevaid tooteid, sest kingid jõuavad lasteni sotsiaaltöötajate kaudu järk-järgult detsembri lõpuni.

Ükski jõulusoov ei jää täitmata. Neile, kes kampaania jooksul inglit ei leia, on lubanud kingituse osta Maxima.

Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna lastekaitseteenistuse juhataja Jaana Kannistu ütles, et igal lapsel on väike jõulusoov, mille täitumist ta hinges loodab. "Aitame inglipuu abiga täita Pärnu laste jõulusoovid, et nendegi pühad oleksid mängulised," kutsus Kannistu üles.

Inglipuu kampaania idee pooldaja, vaesuse vastu võitlemise Euroopa võrgustiku Eesti juhi ja üleeuroopalise võrgustiku asepresidendi Kärt Mere andmetel elab vaesuses iga viies laps Eestis. "Riigi suurim ülesanne peaks olema lõpetada vaesuse põlvkondlik edasikandumine, väärtustada iga last ja kindlustada lastele parim võimalik arengukeskkond. Peame õppima hoolsamini märkama ja kiiresti reageerima iga lapse murele, vaid nii loome parema homse," rääkis Mere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles