Kaubamajakas tuleb taaskord Jäärmark

Hele-Kai Valtenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirmade laat "Jäärmark".
Õpilasfirmade laat "Jäärmark". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval kogunevad ettevõtlikud õpilased juba üheksandat aastat Kaubamajakasse Eesti mini- ja õpilasfirmade laadale Jäärmark.

“Juba aastaid on Pärnus korraldatud ettevõtlike õpilaste laatu. Laadalistele pakuvad müügivõimalusi nii Kaubamajakas kui Port Artur,” rääkis Jäärmarki algataja, majandusõpetaja Kristi Suppi.

Kui Port Arturis korraldatav laat on õpetajate poolt pakutav võimalus, siis Kaubamajakas korraldatav laat on õpilaste endi poolt läbiviidav projekt. Õpilased organiseerivad õpilastele müügipäva.

Kasu on Suppi sõnul mitmepoolne. “Võimalus müüa on peale mini- ja õpilasfirmade ka koolide töötubadel. Õpilased, kes seda korraldavad, saavad organiseerimiskogemuse” selgitas ta.

Sel aastal osalevad laadal ka firmad Lätist. Kokku on oodata 55 meeskonda.

Esimest korda korraldab Junior Achievement Eesti mini- ja õpilasfirmadele mõeldud koolituse Pärnus. Erinevates töötubades osalevad turundus-, toomis- ja arendusjuhid, firmade juhatuste esimehed, raamatupidajad. Koos osaletakse müügikoolitusel.

Tänavust Jäärmarki organiseerib Pärnu Raeküla Kooli 9. klassi projektimeeskond, kellele on abiks vilistlased, eelmise Jäärmarki korraldajad.

Ettevõtlikud õpilased kogunevad Kaubamajakasse laata pidama laupäeval alates kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles