Naised hakkavad uusi miljoniideid arendama

Hele-Kai Valtenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimus esmakordselt infotehnoloogiafirmade üritus “Garage48”.
Pärnus toimus esmakordselt infotehnoloogiafirmade üritus “Garage48”. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel toimub Tartu ülikooli Pärnu kolledžis infotehnoloogia arendusüritus "Garage48 Pärnu 2016 Women in Tech", mille eesmärk on julgustada naisi uute tehnoloogiliste lahenduste loomises rohkem kaasa rääkima.

See aktiivne enesearenduse nädalavahetus on mõeldud kõikidele IT-huvilistele. "Eesmärk on motiveerida naisi tehnoloogiasektoris enam osalema," rääkis Garage48 Pärnu ürituse eestvedaja Marika Truu.

Üritus toimub Pärnus juba neljandat korda. "Igal aastal on Pärnust koorunud väga palju häid ja siiani jätkusuutlikke ideid," ütles Truu. Niisugused ideed on tuntust kogunud puidutööstuse mobiilirakendus Timbeter, töövahendusportaal GoWorkaBit, ettevõtete eest vabanduskirju saatev Sorry as a Service ja rahvusvaheline kullerteenus Shipitwise.

"Elu on näidanud, et meeskonnad, mille tuumikusse kuuluvad naised, on konkurentidest märksa jätkusuutlikumad. Investoridki vaatavad positiivselt sellele, kui tiimides on naisi," lisas Truu.

Naiste osa ITs on kasvanud. "Meie üritusele registreerunutest poole moodustavad naised," rääkis Truu. Kokku on end ettevõtmisele kirja pannud umbes 80 inimest.

"Registreerunute seast leiab inimesi nii Riiast, Tallinnast kui Tartust. Kõige vähem on neid tulemas Pärnust," mainis Truu ja julgustas kõiki pärnakaid aktiivselt kaasa lööma.

Garage48 kontseptsioon on 48 tunni jooksul arendada spetsialistide abiga ideed toimivateks lahendusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles