Kandela Õun: Oleme saavutanud lootustandva töörahu

Kandela Õun
, Sauga vallavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandela Õun
Kandela Õun Foto: PP

Pärnu Postimehe neljapäevane arvamuslugu “Aitab kisklemisest!” üllatas mind, sest mulle oli seni jäänud mulje, et leht püüab jääda meie asjas erapooletuks. Volikogu paar liiget ei ole vist ikka veel aru saanud, et juba üle aasta on igas volikogus arutletud omavalitsuste ühinemist, miks muidu esitatakse jätkuvalt väiteid, et sellest ei ole räägitud. Volikogu protokollid kõnelevad teist juttu.

Samade inimeste manipuleerimisosavus on tõepoolest koalitsiooni omast parem, sest vallajuhtidena oleme tuginenud faktidele ega ole saanud lubada endale meelevaldseid väiteid. Ei saa nõustuda ütlusega, kus meile heidetakse ette, nagu oleks vallajuhid pidanud Pärnu linnaga läbirääkimisi salaja. Kõik läbirääkimistega seotud otsused on ju volikogu enda langetatud.

Läbirääkimiste tulemusena valmis ühinemislepingu projekt, mille volikogu ise avalikustas. Kuna õhus on taas vallajuhtide umbusalduse teema, on selle otsuse tegemine volikogu pädevuses. Kas tekkinud olukord, kus vallajuhid on käitunud volikogu otsuseid järgides, on ikka nende süü, jäägu volinike otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles