12 000 Kablis rõngastatud linnu hulka sattus mitu haruldust

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väiketsiitsitajat nähti Pärnumaal tänavu esimest korda.
Väiketsiitsitajat nähti Pärnumaal tänavu esimest korda. Foto: Jaak Tammekänd

Kuigi tänavu sai pool sajandit tegutsenud linnujaamas jalavõru niisama palju tiivulisi kui Kuressaares elanikke, peavad ornitoloogid püütud lindude hulka keskmiseks ja hooaja tegid nende meelest põnevaks hoopis haruldused.

Ainukordsete külaliste poolest oli läinud hooaeg keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna spetsialisti Jaak Tammekännu sõnade kohaselt üks marumaid. Kinni püüti kaks linnuliiki, keda Pärnumaal pole varem kohatud. Üks neist oli Euroopaski üliharuldane Siberi raat, keda järjestikustel päevadel sattus püünisesse koguni kaks. Eesti esimene leid registreeriti neli päeva varem Ruhnus. “Siberi raat oli vaieldamatult selle hooaja kõige kihvtim tegelane,” tundis Tammekänd heameelt.

Teine haruldus oli Kirde-Euroopa taigavööndis pesitsev ja siia eksikülalisena sattunud väiketsiitsitaja. Seda väikest pruuni tiivulist on Eestis varem nähtud 11 korda, kuid Pärnu lindude nimekirjas teda varem ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles