Ehitusaasta lõpeb Pärnu firmadele edukalt

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Metsa (vasakul) ja Janus Metsa Rääma linnaossa kerkiva Lille 55 kortermaja nurgakivi panemisel ühiselt ajakapslit täitmas.
Janno Metsa (vasakul) ja Janus Metsa Rääma linnaossa kerkiva Lille 55 kortermaja nurgakivi panemisel ühiselt ajakapslit täitmas. Foto: Mailiis Ollino

Tihe konkurents Pärnu ehitusturul püsib pea niisama kindlalt kui seisma jäänud ehituse hind. Sellest hoolimata leidub ehitusettevõtete seas neid, kel aasta läks prognoositust paremini ja kes on uuel aastal sihiks võtnud üle paarikümneprotsendise käibe kasvu.

Majanduslanguse järel alltöövõtjast osaliselt peatöövõtule keskendunud, sel aastal 25. tegevusaastat tähistanud SA.MET aktsiaselts kasvatab mullusega võrreldes 2016. aasta lõpuks käivet 20 protsendi võrra. “Meie kasvule on kaasa aidanud aktiivsem korterelamute ehitamine Tallinnas, kus teeme eritöid,” selgitas ettevõtte juhataja Janus Metsa. Ettevõtte kvaliteedi- ja arendusjuht Janno Metsa lisas, et ei tea nimetada ühtegi suuremat Pärnu ehitusettevõtet, kes saaks öelda, et ainult Pärnu turg pakub küllaldaselt tööd, mistõttu on nemadki alati tegutsenud nii pealinnas kui mujal Eestis.

“Oleme valinud partnerid, kellega teha rohkem koostööd kui vaid ühe korra,” tähendas Janno Metsa ja selgitas, et paljud nende võtmekliendid on Eesti suuremad kütusemüüjad, kelle tanklaid renoveeritakse ja ehitatakse juba aastaid. Selle aasta tähtsamate töödena tõid 35 töötajaga SA.METi juhid välja Tallinnasse kerkinud Hiltoni hotelli, mitme kortermaja ja büroohoone eritööd, sügisel Pärnus nurgakivi saanud Lille 55 kortermaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles