Pärnu linn pürib aasta loomasõbralikema teo tiitlile (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta kõige loomasõbralikuma teo üks kandidaat on Pärnu linnavõimude otsus keelata etendustes metsloomi kasutavate tsirkuste esinemine.
Aasta kõige loomasõbralikuma teo üks kandidaat on Pärnu linnavõimude otsus keelata etendustes metsloomi kasutavate tsirkuste esinemine. Foto: Madis Sinivee/

Pärnu linn kandideerib Eesti loomakaitse seltsi konkursil aasta kõige loomasõbralikuma teo tiitlile.

Eesti loomakaitse selts (ELS) kuulutas 16. aastat järjest avatuks aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursi. 

Loomasõbralikema teo kandidaadid on tänavu Tartu ja Pärnu linnavõimude otsus keelata etendustes metsloomi kasutavate tsirkuste esinemine, Tallinna uue loomade varjupaiga avamine ja loomasõber Marko Männiste, kes päästis Tallinna tänavalt paduvihma kätte jäänud kassipoja.

Kõige loomavaenulikemate tegudena tõid ettepanekuid teinud inimesed välja keskkonna- ja maaeluministeeriumi otsuse lubada karusloomafarmidel Eestis tegevust jätkata, metsloomi kasutava rändtsirkusele Zoo Impeerium esinemise Eesti linnades, abitute puuriloomade Paljassaare poolsaarele viimise ja nende jätmise saatuse hooleks.

„Loomad oma heaolu eest kahjuks ise kosta ei saa. Meie, inimeste ülesanne tagada, et loomade elu oleks õnnelik, täisväärtuslik ja elamist väärt. Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo kampaania eesmärk on suunata Eesti inimesi enda ümber toimuvat rohkem märkama, julgustama kaaskodanikke heategudele ja õpetama eluliste näidete varal, millised inimeste teod põhjustavad loomadele palju kannatusi, kuidas annaks neid ära hoida ja mismoodi igaühel on võimalik abivajavaid loomi aidata juba täna,“ rääkis ELSi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo hääletamine toimub sel kuul ELSi kodulehel.

Jaanuaris kuulutab selts välja kaks kõige enam hääli kogunud tegu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles