Aasta läbi avatud söögikohad pakuvad kodust kõhutäidet

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömeeste lõunaga algab Cotze söögimajas teenindajal kiire aeg.
Töömeeste lõunaga algab Cotze söögimajas teenindajal kiire aeg. Foto: Urmas Luik

Cotze kohviseep lõhnab meeldivalt, selle kenal pakendil on söögimaja pilt ja kiri kinnitab, et see on Tõstamaa käsitöö. Kohalikud meistrid on valmistanud toidukoha salvrätihoidjad ja majakakujulised küünlajaladki.

Sõna “Cotze” pärineb ajast, mil 1242. aastal jäi ordule kaks kihelkonda: Sorwe ja Cotze. Viimasena nimetatu hõlmas Tõhela, Varbla ja Tõstamaa alad. Nii et söögimaja ristsetel ei vaadanud samanimelise osaühingu liikmed lakke.

Tõstamaa vallavalitsus nimetas Cotze söögimaja ettevõtlusnädala tunnustusüritusel Pärnus publiku ees oma parimaks ettevõtteks. Kohalik häälekandja kirjutas, et kui algul oli kahtlejaid, kas kohvikupidamine Tõstamaal end ikka ära tasub, ollakse nüüd ennast tõestanud, saavutatud hea maine. Tööl on suvel neli inimest ja asutust kasutavad nii kohalikud kui kaugemalt tulijad igapäevase söögikoha ja ürituste korraldamise paigana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles