Sõudetreener Matti Killing pälvis kõrgeima kutseastme

Mirell Põlma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Killing.
Matti Killing. Foto: Urmas Luik

Reedel pälvis Pärnu Kalevi sõudekeskuse juht ja Eesti sõudekoondise peatreener Matti Killing eliittreeneri ehk kõrgeima kutsetaseme. Varem pole Eesti Olümpiakomitee (EOK) ühelegi Eesti treenerile nii kõrget kutseastet omistanud.

Kutsetunnistuse andis üle EOK president Urmas Sõõrumaa, kelle sõnutsi teenivad eliittreeneri ehk kaheksanda kutsetaseme välja oma eriala rahvusvaheliselt hinnatud tippeksperdid.

Eesti sõudeliidu kodulehe vahendusel selgitas Sõõrumaa, et eliittreeneri astme saavad silmapaistvad juhendajad, kes inspireerivad ja innustavad nii sportlasi kui treenereid eesmärgi nimel edasi pürgima.

Rio olümpiamängude pronksise sõudeneliku treener Killing peab niisugust tunnustust suureks auks. Ta ütles EOK usutluses, et on oma 50aastase karjääri jooksul püüelnud alati jätkusuutlikkuse poole: hinnanud sportlaste potentsiaali kauem kui vaid paar hooaega, andnud juhendatavatele nende vanust ja eesmärke arvestades sobivad ülesanded.

Killingu meelest tuleb treeneritööd teha nii, et keegi saaks selles ametis kunagi hiljem jätkata. Sestap leiab Pärnu eliittreener, et kogemusi tasub järjepidevalt jagada ja usaldada järgmise põlvkonna tegijaid.

Peale Killingu pälvis eliittreeneri kutsetaseme tallinlasest purjetamiskorüfee Rein Ottoson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles