Sindi kirimaleveteran nopib järjest auhindu

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Siigur 2002. aastal kirimalet tutvustamis.
Jüri Siigur 2002. aastal kirimalet tutvustamis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lõppenud 46. Eesti meistrivõistlustel kirimales saavutas sintlane Jüri Siigur teise koha.

“See oli mulle juba 29. medal meistrivõistluselt,” tõdes mõttesportlane ise. Siigur on teeninud Eesti meistrivõistlustelt 15 kulda, kümme hõbe- ja neli pronksmedalit. Eesti meistriks tuli sel aastal Teet Svilponis.

Samuti lõppesid maailmakarika poolfinaalid veteranide vanuseklassis ja Siigur võitis enda mängu, millega sai õiguse osaleda maailmameistrivõistluste finaalis.

Kõige tipuks vältavad Euroopa meistrivõistluste posti teel toimuvad poolfinaalid, mida praegu juhib samuti Siigur. „Olen kindlustanud vähemalt teise koha ja saanud õiguse mängida EMi finaalis,“ ütles ta.

„Veel algab võistkondlik Euroopa meistrivõistluste finaal, kus samuti osalen, seega kujuneb järgmine aasta teguderohkeks,“ rääkis Siigur.

Kirimale on erakordne spordiala, kus vastased näost näkku ei kohtugi. Seda mängitakse kirja ja e-posti teel või kirimale internetiserveris. Nii võib mängu pikkus olenevalt meetodist kesta mõnest päevast mõne aastani.

Kogenud sintlasest mõttesportlane Jüri Siigur on kirimaletanud üle 50 aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles