Pakendivaba kauplus püüab keskkonnasõbra tunnustust

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljas Pala poe rajajad Johanna Maria Tõugu ja Silver Smeljanski.
Paljas Pala poe rajajad Johanna Maria Tõugu ja Silver Smeljanski. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskkonnaministeeriumi aasta keskkonnateo ja aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursile kandideerib ainsa Pärnumaa esindajana pakendivaba pood Paljas Pala.

Kaupluse omanik Fanner OÜ kandideerib konkursil keskkonnasõbraliku toote või teenuse kategoorias.

Fanneri tänavu mais asutatud ja avatud toidupood Paljas Pala on Eestis ja Baltikumis esimene pakendivaba pood.

Kuninga tänaval tegutsevast uudse lähenemisega poest saab pakendamata kujul soetada nii toidukaupa, kosmeetika- kui pesuvahendeid. Vajamineva kraami saab kauplusest koju viia enda karbi või purgiga.

Keskkonnasõbralike ettevõtete tunnustamisel selgitatakse võitjad kolmes kategoorias ja antakse välja üldvõitja preemia.

Üldvõitja saab keskkonnainvesteeringute keskuse välja pandud kuni 35 000eurost preemiat kasutada enesetäienduseks või ettevõtte keskkonnategevuse täiustamiseks. 

Näiteks võib firma minna koolitusreisile, taotleda ressursi- või energiatõhususe auditit või ökomärgist. Iga kategooria võitja ja üldvõitja saavad õiguse kasutada keskkonnamärgist oma teavikutel ja teenuseid või tooteid reklaamides.

Peale üldvõitja ja kategoorias tunnustatute valib žürii igal aastal välja ettevõtted, mis saadetakse osalema Euroopa keskkonnaauhinna konkursile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles