Vallatud Vorstid tegid õpilasfirmade laadal müügirekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õpilasfirmade laadal Pärnumaa Jõulud tegi päeva müügirekordi Räpina aianduskooli õpilasfirma Vallatud Vorstid, mis müüs koostöös ühe taluga valminud salaamil põhinevaid tooteid ligemale 300 euro eest.

Päeva läbimüük ulatus osalenud umbkaudu 80 mini- ja õpilasfirmal 2000 euroni, kuid sellest tähtsam on turundus-, müügi- ja klientidega suhtlemise kogemuse lihvimine. 

„Rõõm oli näha särasilmseid noori oma tooteid müümas ja esitlemas,” ütles Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse juhataja Teet Kurs ja andis üle kolm eriauhinda. Oma auhinnad olid välja pannud ka Pärnu reisibüroo ja Port Arturi kaubanduskeskus. 

Õpilasfirmade laat Pärnus Port Arturis toimus 15. korda ja selle korraldasid Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsioon koostöös Tartu ülikooli Pärnu kolledži ja ettevõtlushariduse seltsiga. Projektijuht oli Mari Suurväli.

Ligikaudu 260 õpilast Eesti eri paikadest esitlsid vaimukaid, nutikaid, tulevikku suunatud ja praktilise meelega valmistatud tooteid, nagu näiteks Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma Festera keskkonnahoidlik prügikast, milles jäätmetest valmib kompost, või Tsirguliina kooli õpilasfirma Pipeboys massiivsed lambid, mille disainimisel on kasutatud sanitaartehnilisi torusid, või Jaan Poska gümnaasiumi õpilasfirma Klapp nutikõrvaklapihoidjad.

Mikitamäe kooli õpilasfirma Pärand oli jäänud oma juurte juurde, ehedates Setu rahvarõivastes neiud olid laadale meisterdanud rahvuslikus stiilis helkureid, võtmehoidjaid, telgedel kudunud vabaõhuetendusel istumise alla sobivaid vaibakesi.

Osalenud firmad olid igaüks oma nägu nii toote kui selle esitlusega, paljudel oli visiitkaart, Facebooki või veebileht.   

„Mul on hea meel, et ettevõtlikud noored on Pärnumaal koos. Järelikult on 15 aastat avaldanud suurt mõju, et tuua targad, nutikad noored siia oma kaupa pakkuma. Loodan, et mõnigi saab siit hea pisiku külge ja tuleb siia elama ja tegutsema,” kõneles Pärnu maavanem Kalev Kaljuste õpilasfirmade laata avades. 

Auhinnad:

*Parim väljapanek Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi ÕF Leivapoisid.

*Parim toode Tallinna 21. kooli ÕF Weiv.

*Parim teenus Tallinna reaalkooli ÕF Crufty.

*Parim müügistrateegia Pärnu Koidula gümnaasiumi ÕF Statera.

*Uudseim (innovaatilisim) toode Pärnu ühisgümnaasiumi ÕF Dockwood.

*Parim korduvkasutuslik toode Tallinna Linnamäe vene lütseumi ÕF Eco Frend.

*Parim koolikasutuslik toode Võru gümnaasiumi ÕF Barin Trains.

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse auhind: Pärnjõe kooli MF Maiuspala, Pärnu ühisgümnaasiumi ÕF CarPo ja Koidula gümnaasiumi ÕF Pradek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles