Kaks pärnakat valiti silmapaistvaks nooreks eestlaseks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi
Märt Avandi Foto: Silmapaistev noor eestlane / Facebook

Laupäeva õhtul silmapaistva noore eestlase auhinnatseremoonial olid laureaatide seas kaks pärnakat: näitleja Märt Avandi ja nullkulu-elustiili propageerija Johanna Maria Tõugu.

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi 10. klassi õpilane Tõugu jõudis nominentide hulka ühiskondliku tegevuse eest. Tänavu mais avas neiu pakendivaba poe Paljas Pala, kus kõikvõimalikud tooted on müügil pakendita.

Valdkond, kus silmapaistvalt tegutsemise eest on Avandit esile tõstetud, on mõistagi kultuur. Konkursi korraldajad rõhutavad, et Avandi on suurepärane näitleja nii teatris, filmis kui televisioonis.

Peale selle, et Avandi on osalenud mitmes menukas teleseriaalis ja mängufilmis, on märkmisväärne tema algatus ja panus Eesti vähihaigete laste vanemate liidu töös. Heategevuse korraldamise eest pälvis ta tänavu Eesti Vabariigi Valgetähe teenetemärgi.

Valiku tegi žürii, kuhu kuulusid Allar Jõks, David Vseviov, Helen Sildna, Kaire Valge, Mailis Reps, Marina Kaljurand, Marko Reikop, Toomas Lunge, Urmas Klaas ja Volli Kalm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles