Austraalia seiklus tõi ellu uue hingamise

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fred Rõigas on nüüdseks noodikogumikesse kirja pannud suure osa oma senini kirjutatud lauludest. Austraalia seiklus seljataga, valmistub ta oma õpilastega “Entel-tenteli” kontserdiks.
Fred Rõigas on nüüdseks noodikogumikesse kirja pannud suure osa oma senini kirjutatud lauludest. Austraalia seiklus seljataga, valmistub ta oma õpilastega “Entel-tenteli” kontserdiks. Foto: Erakogu

Kui ajalehetoimetus kodulinnas vokaalansambliga Greip laulukirjutajate sekka tõusnud Fred Rõigasest viimati pikema loo kirjutas, pakkis ta parajasti kohvreid, et maha jätta muusikaõpetaja töö Pärnu Ülejõe gümnaasiumis ja sõita elukaaslase Triinuga ära Austraaliasse, võtmaks seal aeg maha.

Rõigas tunnistas siis, et tahab vaimsele koormusele vahelduseks teha füüsilist tööd, välja puhata ja iseennast muusikakirjutajana taas leida. Kõike seda Austraalia talle pakkuski: alates sigade talitamisest kuni restorani nõudepesija ja tõstukijuhi ametini välja. Selle kõrvalt sündis hulk laule.

Enne lendu Rohelisele Mandrile müüs Rõigas maha oma maise vara, et kohapeal uuesti soetada kaks kõige tähtsamat asja: kasutatud auto ja odav kitarr, millega omaette lugusid tinistada. “Mitte midagi ei teadnud, mis tuleb või ees ootab, aga põnev oli ja mingisugust ärevust lennukilt maha astudes ei tekkinud,” märgib Rõigas nüüd. Ent ta oli teinud põhjaliku eeltöö. Näiteks broneerinud veel Eestis algusnädalateks kodumajutuse ühe hiinlanna pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles