Ühinevad vallad soovivad Sindi asemel Tori nime

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallamaja.
Tori vallamaja. Foto: Urmas Luik

Tori vallavanem Kaie Toobal teatas pärast esmaspäevast juhtimiskomisjoni koosolekut, et Are, Sauga ja Tori valla ning Sindi linna ühinemisleping ootab volikogudes kinnitamist.

Juhtkomisjoni koosoleku peamine teema oli arutada ühinemislepingu kohta esitatud 39 ettepanekut, millest 13 otsustas komisjon lepingu sõnastamises arvestada.

Toobali sõnade kohaselt tehti enim ehk kümme eedet ühineva valla nime muutmise kohta ning juhtkomisjon kinnitas uue omavalitsusüksuse nimeks Tori valla varem pakutud Sindi asemel.

"Vallakeskuseks jäi Sindi linn, nagu oli juba algselt kokku lepitud, kuid Tori nime valimisel sai määravaks piirkonna ajalooline taust kihelkonnana," märkis Toobal.

Ühinemislepingu kinnitamine Are vallakogus on päevakorras 20. detsembri, Sauga ja Tori vallavolikogus ning Sindi linnavolikogus 22. detsembri istungil.

Sauga, Tori ja Are valla ning Sindi ühinemisel tekkiva omavalitsuse pindala on 612 ruutkilomeetrit ja 11 710 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles