Pärnu aasta teoks valiti merevaatega staadion

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannastaadion.
Pärnu Rannastaadion. Foto: Andrus Kumel

Pärnu Postimehe lugejad valisid suvepealinna aasta teoks renoveeritud Pärnu Rannastaadioni valmimise, mis kogus pea poole häälte arvust.

2684 häälega Rannastaadioni renoveerimisele pakkusid konkurentsi Pärnu noorte korraldatud heategevuskontsert "I Wear* NOËP" Keithy Vaske taastusravi toetuseks (824 häält) ja Eesti paarisaerulise neljapaadi edukas aasta (712). Neljanda ja viienda koha hõivasid Pärnu naiste tugikeskuse töö naistevastase vägivalla teemal ja suvel toimunud rõõmsate laste festival.

Nii Pärnu Postimehe digilehes elektroonses gallupis kui ajalehest välja lõigatava sedeli vahendusel andsid lugejad konkursil oma lemmiku poolt ligikaudu 5541 häält. Lõviosa häältest kogunes digilehe vahendusel, lehes ilmunud hääletussedeli saatis toimetusse 55 inimest.

Tänavu juulis valminud Rannastaadioni direktor Tair Anton oli tunnustusest elevil ja jäi esiotsa sõnatuks. "Ju inimesed said lõpuks selle, mida tahtsid. Staadioni uuendamist oodati ikka väga kaua," märkis Anton.

Ligikaudu 25 000 ruutmeetril laiuval Rannastaadionil on rahvusvahelise jalgpalliliidu UEFA ja kergejõustikuliidu IAAF teise kategooria litsents, mis tähendab, et seal võib korraldada rahvusvahelisi võistlusi.

Tribüünile on paigaldatud publiku tarvis 1501 tooli, võistlusi saab jälgida terrassiltki. Staadioni teisel korrusel on 25 hostelituba, saal, sekretariaat, meediaruum ja rõdukohvik.

Rannastaadioni ehituse eest vastutas Eventus Ehitus OÜ ja tribüünihoone projekteerisid Peeter Loo ja Jan Skolimowski arhitektibüroost Kamp Arhitektid.

Antoni sõnade kohaselt käib Rannastaadioni arendamisel järjepidevalt tihe töö. "Talvel peaks valmima Pärnu ainuke merevaatega sisejõusaal ja kevadeks plaanime tööle panna sportlaste treeningutel kasutatava innovaatilise lahenduse."

Antoni jutu järgi saab uue elektroonilise seadme abil mõõta treeningutulemusi ja neid arvutis vastava programmi abil analüüsida.

Pärnu linnavalitsuse ja Pärnu Postimehe toimetuse koostöös on aasta tegu selgitatud 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles