Pärnu ja Rapla näitasid rahvale lahingut

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu korvpalliklubi.
Pärnu korvpalliklubi. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu ja Rapla korvpallimeeskonnad pakkusid täna õhtul Balti liiga mängus Pärnu spordihallis häälekalt kaasa elanud publikule tõelise etenduse, ent kodumeeskond pidi seisuga 65:71 rivaalile alla vanduma.

Meeskonnad kemplesid närviliselt üle kahe ja poole minuti, enne kui Edvinas Šeškus kodumeeskonna 2:0 juhtima viis. Esimese veerandi keskpaigast, kui seis oli 5:5, alustas Pärnu valitsemist. Nii võitis esimese veerandi 17:10 Pärnu.

Avaveerandile järgnenud mõttepausi ajal pragas Rapla meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa valjult, nii et spordihall kajas ja iga kärgatuse järel tõmbus riidleja õhetav nägu hoolealuste kerkpunaste mänguvormidega üha sarnasemasse tooni.

Näis, et sellest oli kasu. Raplakad jätkasid mängimist hoopis agressiivsemalt: nad surusid peale oma mängutempo, mõnigi kord napsasid nad kaitses pärnakatelt palli. Pärnu kaotas teise veerandaja koguni 11:26 ja poolaja 28:36.

Pärast avaveeranditki võitlesid pärnakad sitkelt, kuid olid tagaajajad ja püsisid vastasest kümmekonna punkti kaugusel. Veidi alla minuti enne mängu lõppu, kui Norman Käbin tegi vaheltlõike, sööstis korvi alla ja tabas viske, jõudis kodumeeskond kahe punkti kaugusele.

Pärast olukorrale järgnenud minutist mõttepausi tabas Rapla välismängija Rasham Suarez raske viske. Pärnakatel enam skoorida ei õnnestunud. Mõni sekund enne mängu lõppu üritas Saimon Sutt kolmepunktiviset, kuid Rapla mees van der Mars püüdis lauapalli ja andis rünnakule sööstnud Sven Kaldrele võimaluse vormistada lõppskoor.

Umbes kolm ja pool minutit enne kolmanda veerandi lõppu jäi muidu tuline publik ühtäkki vaikseks, sest väljakult lonkas vahetusmeeste pingile Pärnu tänavuse hooaja suurim skooritegija Vaidotas Volkus. Leedulane mängu ei naasnud.

Kodumeeskonna tulemuslikem oli 13 punkti ja nelja tulemusliku sööduga Norman Käbin. Edvinas Šeškus toetas teda 11 ning Rannar Raap ja kolm kaugviset tabanud Reinar Hallik kümne punktiga.

Rapla eest viskas Thomas van der Mars 15 punkti. Peale selle võttis hollandlane üheksa lauapalli.

Pärnu on nüüd alagrupis võidu ja kuue kaotusega kuues. Rapla on viie võidu ja kahe kaotusega teine.

Järgmine Balti liiga mäng on Pärnul 15. detsembril kodusaalis Kasahstani Barsy meeskonnaga. Sel reedel sõidavad pärnakad Virumaale, et Eesti meistriliigas astuda vastu BC Rakvere Tarvas / Palmse Metallile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles