Saarde väljub Luitenõmme nelikust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde vald.
Saarde vald. Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallavolikogu tänasel istungil on päevakorras ühinemislepingu ja selle lisade kinnitamata jätmine, sest rahvaküsitlusel osalenutest oli 625 ehk 88 protsenti ühinemise vastu.

Saarde vallavolikogu tegi 3. veebruaril Surju, Häädemeeste ja Tahkuranna vallale ettepaneku alustada liitumisläbirääkimisi ja jaatava vastuse järel on toimunud üheksa ühinemiskomisjoni koosolekut. Ühinemislepingu koostamisel on aga Saarde valla esindajad olnud vastu lepingu punktile, mille järgi liitumisjärgne vallakeskus tuleb Uulu külla, sest see sobib ülejäänud asjaosalistele.

Saardelased ei ole sellega nõus, sest nende vallakeskus Kilingi-Nõmme linn on ajalooline Saarde kihelkonnakeskus, valla ja piirkonna tõmbekeskus ja Pärnu maakonnaplaneeringu järgi tugitõmbekeskuski. Uulu jääb logistiliselt kõrvale ja teenuste kättesaadavus halveneb. Saardelasi ei veena seegi, et nelja valla kommunaalteenuste korraldamine jääks Kilingi-Nõmme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles