Terviseportlased tegid maailmale poolteist tiiru peale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalgi läbiti eile usinalt tervisekilomeetreid. Foto on illustreeriv.
Pärnumaalgi läbiti eile usinalt tervisekilomeetreid. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile Eesti terviseradadel toimunud rekordiüritusel „Eesti terviseradadel ... ümber maailma” läbisid tervisesportlased üle 62 000 kilomeetri ehk veidi rohkem kui poolteist tiiru ümber maakera.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pullese sõnutsi pani eile läbitud tervisekilomeetrid kirja ligikaudu 6000 inimest, mis teeb ühe osaleja keskmiseks kilometraažiks natuke üle 10 kilomeetri.

Pärnumaal koguti usinalt tervisekilomeetreid Jõulumäe ja Reiu-Raeküla tervisespordikeskusted, Sindi suusaradadel, Vändras ja Pärnus Jaansoni rajal, promenaadidel ning jõel.

Pullese jutu järgi oli Eestis üle 80 koha, kus eile läbitud tervisekilomeetreid kirja pandi. „Liikumisharrastuse kandepind on oluliselt laienenud,“ märkis Pulles. „Kuus aastat tagasi, kui alustasime, oli kaardil 40 kohta.“

Rekordit eile läbitud tervisekilomeetritest siiski ei sündinud, sest mullu registreeriti ühise liikumise vahemaaks 98 268,2 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera.

Pullese sõnade kohaselt pole eelmisele rekordile alla jäämises katki midagi, sest ürituse eesmärk on tervislik ajaveetmine.

Üritusel „Eesti terviseradadel ... ümber maailma” pandi eile üle Eesti kirja suusatades, sörkides või kõndides läbitud tervisekilomeetrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles