Tark perenaine teeb toidujääkidest 100 rooga

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaõpilane Eliina Lillemets serveerib Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppeköögi külmkapist leitud kraamist tehtud riisivormi: praadige pannil peekonit või kana, ube, maisi ja tšillit, pange koos keedetud riisiga ahjuvormi, valage üle muna-piimaseguga, pudistage peale riivjuustu ja küpsetage 180kraadises kuumuses 25 minutit.
Kokaõpilane Eliina Lillemets serveerib Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppeköögi külmkapist leitud kraamist tehtud riisivormi: praadige pannil peekonit või kana, ube, maisi ja tšillit, pange koos keedetud riisiga ahjuvormi, valage üle muna-piimaseguga, pudistage peale riivjuustu ja küpsetage 180kraadises kuumuses 25 minutit. Foto: Mailiis Ollino

Lähenevad jõulud ja aastalõpp soodustavad suurel hulgal toidukraami ostmist, et peolauale ikka head-paremat jätkuks.

Kahjuks jääb sageli osa varutud toidust järele, sest ei osata arvestada, kui palju reaalselt ära süüa jaksatakse.

Paljudes peredes jääb toitu üle ka argipäeviti. Stockholmi keskkonnainstituudi Tallinna keskuse 2014.–2016. aastal tehtud toidujäätmeuuringutest on selgunud, et kõige rohkem läheb Eestis toitu raisku just kodumajapidamistes: üle 63 miljoni euro eest aastas. Keskmine lastega Eesti pere viskab aastas ära umbes 200 euro väärtuses toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles