Esimeste DigiPasside saajate seas on pärnakaidki

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Tallinna ülikoolis Samsung Digi Passi koolitusprogrammi finaalüritusel osalevad Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) elektroonikaseadmete koostaja ja tehniku eriala õpilasedki.

Samsungi Digi Pass koolitusprogrammis osalenud noored kutseõppurid arendasid juhendajate käe all oma digioskusi ja sotsiaalset pädevust.

Kõik projektis kaasalöönud koostasid oma digiprojektid, mis nüüd on esitluseks ja hindamiseks valmis.

Pärnust võttis koolitusprogrammist osa kaks meeskonda.

Esimese meeskonna idee oli luua tarkvaraprogrammi prototüüp Elektrooniku Abiline, mis aitab elektroonikaõpilastel ja muudel huvilistel koostada ja jagada elektriskeeme. Projektimeeskonda kuuluvad elektroonikaseadmete tehniku esimese kursuse õpilased Andreas-Edmunds Ereline, Margus Veemaa ja Jack Markkus Tori.

Teine PKHK meeskond lõi rakendusprogrammi prototüübi Töökool. Programm ühendab õpilasi ja töötajaid ja tööandjaid Google Mapsi kaudu, aidates noortel leida kärmelt ja efektiivselt sobiva praktikajuhendaja.

Töökooli meeskonna liikmed on sisetööde elektriku eriala õpilane Diniito Toom ja Alfred Luht, kes õpib elektroonikatehnikuks.

Koolis oli noormeeste juhendajaks ja mentoriks PKHK arendusosakonna juhataja Varje Tipp.

Programmi käigus külastasid noored Pärnu elektroonikaettevõtet Oshino Electronics Estonia, kus ettevõtte juht Ingvar Kuusk tutvustas ettevõtet ja andis soovitusi, mida tööandjad tööle kandideerijatelt noortelt ootavad. Kuusk rääkis, miks on noorte digipädevus tänapäeva tööjõuturul oluline ja millised trendid võivad elektroonikavaldkonda tulevikus mõjutada. Ta kuulas ära noorte digiprojektiideed ja avaldas nende kohta arvamust.

Samsung Digi Pass on pälvinud Euroopas positiivset tähelepanu: Euroopa Komisjon valis selle 250 kandidaadist nelja parema programmi hulka, mis esitati Euroopa esimesele digioskuste auhinnale töötajate digioskuste kategoorias.

Programmi tänasel lõpuüritusel antakse pidulikult üle esimesed Samsungi digipassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles