Pedofiilias süüdi mõistetud arhitektid otsivad õigust riigikohtust

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnu maakohtus pedofiilias süüdi mõistetud arhitektid Tõnis Palm ja Andrus Heno on esitanud riigikohtusse kaebused.

Juunis mõistis Pärnu maakohus pedofiiliakuritegude eest Tõnis Palmile kaheksa aastat vangistust. Karistust vähendati lühimenetluse tõttu kolmandiku võrra: alles jäi viis aastat ja neli kuud vangistust. Heno kanda jäi pärast karistuse vähendamist kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust.

Sellega Palm ja Heno rahul polnud ja nii kaebasid nad otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, mis tegi 13. oktoobril otsuse jätta Pärnu maakohtu mõistetud karistused muutmata.

Novembris esitasid mõlemad süüdimõistetud menetlustaotluse riigikohtusse. Kõrgeim kohus pole veel otsustanud, kas kohtuasja menetleda.

Ohvrite kaitseks pole Palmi ja Heno tegude kohta palju infot avaldatud. Toimepandule vihjavad vaid paragrahvid.

Palm mõisteti maakohtus süüdi viies paragrahvis: alaealiselt seksi ostmises, suguühtes või muu sugulise iseloomuga teos lapseealisega, lapseealise seksuaalses ahvatlemises, inimkaubanduses alaealise ärakasutamise eesmärgil, lastepornograafia valmistamises ja selle võimaldamises. Henot inimkaubanduses ei süüdistatud, muus osas mõisteti ta samade paragrahvide alusel süüdi mis Palm.

2008. aastal jäi väljakutsuvas poosis alasti poiste pildistamise eest süüdi mõistetud Palm vabadusse ja pääses 15 000kroonise rahatrahviga. Põhja ringkonnaprokurör Eve Soostar põhjendas toona leebet otsust muu hulgas sellega, et tõenäoliselt ei korda Palm oma pahategusid. Palm põhjendas tegu kunstiliste kavatsustega.

Tõnis Palm on muu hulgas projekteerinud Pärnu Mai kultuurikeskuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles