Kalev Vilgats: PISA ajudega savijalgel hiiglane

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Ükskord ometi on täitunud meie unistus olla vaimult suur. Läinud aasta PISA testi tulemused on tõstnud Eesti haridussüsteemi enneolematusse kõrgusse: loodusteadustes oleme Euroopas parimad, maailmas Singapuri ja Jaapani järel kolmandad. Lugemises ja matemaatikas paikneme maailmas kuuendal ja üheksandal kohal.

PISA testi tegi iga teine Eesti 15aastane noor ehk 5587 õpilast 206 koolist. Veel selgus, et maailma jõukamate riikide (OECD) laste hulgas kulutavad meie omad nädalas õppimisele vähem aega kui 75 protsenti OECD liikmesriikide lastest. Vanemate arvates on võsukesed juba liiga koormatud. Haridus- ja teadusminister Mailis Reps arvab, et haridusametnikel on veel ruumi laste aega sisustada.

Õnnest luksudes meie õpilaste edust rääkides ei saa unustada, et millegipärast elavad Eestis ühed maailma õnnetumatest inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles