Toomas Raudam: Tüliõunast naabrite vahel

Toomas Raudam
, kirjanik, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Raudam.
Toomas Raudam. Foto: PP

Esiteks tahan tänada ajakirjanik Martin Lainet asjaliku artikli (“Naabrite tüliõun veeres linnapeani”, Pärnu Postimees 07.12.2016) eest. Minulegi said seda lugedes asjaolud selgemaks. Ometi on mul teha paar märkust.

Artiklist võib jääda mulje, nagu tahaksime sihilikult maksudest kõrvale hiilida. Tsiteerin artikli lõppu: “Pärnust leiab 229 kinnistut, mille suhtes pole pärimist lõpule viidud. Sellega on linnal jäänud saamata 12 500 eurot maamaksu.” Minu abikaasa on maa seaduslik omanik, see on juriidiliselt kinnitatud ja maksud on makstud. Nüüd, kui oleme tänu artiklile aru saanud, et pärimisõiguse lõpuleviimine on vajalik, teeme seda lähiajal. Mingit otsest seaduserikkumist ei saa sellest kuidagi tuletada.

Naabri sõnutsi kustutasid nad meil tekkinud tulekahju ise, “kuna üleaedseid polnud kodus”. See on juba otsene laim. Kutsuda tulekahjuks väikest leeki, mis auto kaane all tekkis ja mille kustutamiseks läks vaja pool pange vett, on küll ilmselge liialdus, nii võiks Pärnu üleujutusi nimetada orkaaniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles