Juhtkiri: Ebamäärasus tunneli lõpus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Täna arutatakse riigikogus tähtsat riiklikku küsimust, mida teha Rail Balticuga. Mis sellega huvilistele selgemaks peab saama, ei oskagi öelda. Räägivad selliste organisatsioonide nagu Eesti ostu- ja tarneahelate juhtimise ühingu, Astrohouse OÜ ja ARB (Avalikult Rail Balticust) MTÜ esindajad. Peale nende Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme.

Vabaerakond üllitas läinud reedel oma juhatuse seisukoha: nad nõuavad, et kõik, mis puudutab Rail Balticut, tuleb muuta läbipaistvaks.

Muide, vabaerakondlased ei ole raudtee vastu. Nad möönavad, et Eestil on vaja moodsat, kiiret ja keskkonnahoidlikku ühendust ülejäänud Balti riikide ja Euroopa südamega. Ent nagu paljud inimesedki soovib Vabaerakond enne siduvate lepingute allkirjastamist näha raudtee ärimudelit, tasuvuse ja majanduskulude analüüsi. Peaasi, et me ei ostaks põrsast kotis, millest järgnevatele põlvedele oleks ainult kulu ja tüli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles