Malenoored avasid käiguga “Kummarduse Keresele”

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerese näpujälgedega malenupud innustasid noori selle alaga edasi tegelema.
Kerese näpujälgedega malenupud innustasid noori selle alaga edasi tegelema. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnakodaniku majas on jaanuari lõpuni avatud väljapanek “Kummardus Keresele”, kuna siit linnast sirgunud malesuurmeistri 100. sünniaastapäeva puhul on rahvusvaheline maleliit kuulutanud tänavuse Kerese aastaks ja Pärnus kestab kõrgetasemeline Balti tsooniturniir.

Linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg kutsus väljapaneku avamiseks omale külla linna koolide tublimad maletajad, kes Eesti maleliidu presidendi ja Pärnu linnavolikogu esimehe Andrei Korobeiniku, Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse ja Pärnu linna spordikooli maletreeneri Eiki Lehemetsaga tegid oma käigud ruudulisel laual austusavaldusena Keresele. Korobeinik oli maleliidust kohale toonud malenupud, millega suurmeister on mänginud.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi abiturient Karel Paan lausus, et Keres on talle väga tuttav nimi, sest ta on lugenud nii malekuulsuse pisut kurba elulugu ja teinud temast uurimistöö kui kogunud inspiratsiooni Kerese partiidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles