Metallile maalitud fantaasiad

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Koer pani alati üle kivide jooksu ja nuuskis seal üht kohta. Kui tädi läks lõpuks vaatama, mida koer nuusib, leidis ta sealt inimese pepu,” kirjeldas Robert Mart Sermat maali taustalugu.
“Koer pani alati üle kivide jooksu ja nuuskis seal üht kohta. Kui tädi läks lõpuks vaatama, mida koer nuusib, leidis ta sealt inimese pepu,” kirjeldas Robert Mart Sermat maali taustalugu. Foto: Alar Raudoja

Kanadas sündinud eestlane Robert Mart Sermat on end sisse seadnud Pärnumaal, jagades oma aega suvel kasvuhoonete ehitamise ja müügi ning talvel kunstiloome vahel.

Mees on osalenud mitmel Pärnu kunsti aastanäitusel. Tema teist autorinäitust, mis kannab nime “Metall ikka”, saab näha Pärnu linnagalerii kunstnike majas aasta lõpuni.

Sermat rakendab oma töödel erilist tehnikat: maalib metallplaatidele ja graveerib hiljem kujutiste piirjooned üle. Isikupärase maalimislaadiga mees on lõpetanud Ontario kunsti- ja disainikolledži mööblidisaini erialal, kujundanud sõpradega Torontos populaarse restorani Souz-Dal, mis avatud siiani, ja loonud oma mööblifirma Kombinaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles