Andres Herkel: Elukauge, kohati absurdne haldusreform

Andres Herkel
, riigikogu liige, Vabaerakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: PP

Meil on haldusreformi sildi all seni tegeldud peamiselt territoriaalse reformiga. Haldusreform eeldab lahendusi omavalitsuste tulubaasi suhtes ja selget arusaama, millised ülesanded on riiklikud ja millised omavalitsuslikud. Vanal valitsusel jäi sellele vastus andmata ja uus pole seda teha jõudnud.

Esimene vastse valitsuse minister, kellega Vabaerakond kohtuda soovis, oli riigihalduse minister Mihhail Korb. Ta palus kohtumise jätta tulevasse aastasse, et end teemaga paremini kurssi viia. Vahepeal jõuab kukkuda ühinemislepingute sõlmimise tähtaeg.

Minu meelest on seni parima territoriaalse tähistamise töö ära teinud hoopis Eesti Rahva Muuseum. 2009. aastal alustati ajalooliste kirikukihelkondade piiride mahamärkimist maanteedel. Küllap võinuks need Eesti-sisese kultuurilise jaotuse põlistähised anda mõtteerksust eri regionaalministritele, aga ei!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles