Tori tööharjutajad teenivad taskuraha

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa mehi on ametis parasjagu lehehunnikute loopimisega auto peale Viira Kodu taga, teine rühm toimetab kalmistul.
Osa mehi on ametis parasjagu lehehunnikute loopimisega auto peale Viira Kodu taga, teine rühm toimetab kalmistul. Foto: Mailiis Ollino

Tori valla Viira Kodu kogukonna liikmed teevad iga päev võimetekohast tööd: sotsiaalkindlustusameti rahastatud kaitstud töö projektis osalevad üheskoos Viira Kodu rahva kõrval Tori hooldekodu asukad.

MTÜ Eesti Hoolekande Seltsi Viira Kodu tegevjuht Priit Sutt märkis, et Viira Kodu liikmete arv on sel aastal kasvanud: seal elab praegu 20 noort vanuses 20–40 eluaastat. Tosin noort saab Viira Kodus eluga ise toime, vajades päeva jooksul tegevusjuhendaja juhtnööre. Kaheksa liitpuudega noort vajab hoolt ööpäev läbi ja seepärast on Viira Kodu pidanud töötajaid juurde palkama: nüüd saab hoolekandeasutuses tööd kümme inimest.

Elu Viira Kodus jaguneb kahe korruse vahel. Alumise korruse tubades elavad ööpäev ringi tähelepanu ja abi vajavad noored, kes liiguvad ratastooliga. Teisel korrusel on iseseisvalt toime tulevate noorte toad, igalühel oma ruum. Neli noort on võimelised kaasa lööma vabal tööjõuturul: kaks käivad põhikohaga ametis kohalikus ettevõttes, kaks on ajutiselt halbade ilmaolude tõttu kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles