Parlamendiparteid jagasid katuseraha

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL toetas Rio neljapaadi väljaostu 6000 euroga.
IRL toetas Rio neljapaadi väljaostu 6000 euroga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viis riigikogu erakonda jagasid taas katuseraha. Keskerakonnal oli jaotada 1,12 miljonit, Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) ja sotsidel kummalgi 1,04 miljonit, Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) ja Vabaerakonnal mõlemal 300 000 eurot. Reformierakond loobus regionaalsest rahajagamisest.

Sellest 3,8 miljonist eurost võib Pärnumaale tulla 139 500. Rahaasju hääletatakse riigikogu suures saalis täna.

Vabaerakonnalt ei pudenenud Pärnumaale sentigi. Mis puudutab Reformierakonda, siis vastas Pärnu Postimehe küsimusele katuseraha jagunemise kohta Pärnumaalt valitud riigikogulane Jüri Jaanson järgmiselt: “Kuna koalitsioon eraldas opositsioonierakondadele katuseraha igaühele vaid 300 000 eurot, ei eraldanud me regionaalseteks projektideks raha. Kõikjale Eestisse 10 000 kaupa andmiseks sellest summast ei jätku. Reformierakonna ettepanekud on üleriigilised ja rahanduskomisjonis hääletusel. Ise toetan 50 000 euro eraldamist Eesti Paraolümpiakomiteele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles