Riik võttis rentnikult Tori hobusekasvanduse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toris rendilepingu lõpetanud Imre Sams keeras eile hobusekasvanduse tõllakuuri ukse enda järel lukku.
Toris rendilepingu lõpetanud Imre Sams keeras eile hobusekasvanduse tõllakuuri ukse enda järel lukku. Foto: Mailiis Ollino

Maaeluministeeriumi ja Imre Samsi, Tori hobusekasvanduse pikaajalise rentniku vahelise kokkuleppe alusel võttis riik eile Samsilt üle ajaloolise hobusekasvanduse vara ja sinna jäänud 28 riigihobust.

Eile ennelõunal valitses Tori hobusekasvanduse õuel talvine rahu. Riigimärad nohistasid tallis, enamik latritest oli hobustest tühi, kuivõrd Sams oli oma loomad aegsasti tallidest mujale viinud. Rentnik ise jalutas hoovis ja keeras lukku tõllakuuri ukse.

Maaeluministeeriumi haldusosakonna ametnikud vormistasid kuskil soojas ruumis vara ülevõtu dokumente.

Ministeeriumi avalike suhete nõunik Eva Lehtla kinnitas, et kasvandusse jäävatele hobustele on varutud talvesööta, varem Samsile töötanud tallimeeste töölepingut on pikendatud. Rentnikult vastu võetud hobuste kohta veterinaarteenistusel etteheiteid pole.

“Vastne maaeluminister Tarmo Tamm ei ole jõudnud veel Tori hobusekasvanduse kava kohta seisukohta väljendada, aga kui ta seda teeb, anname kindlasti teada,” lubas Lehtla.

Üürikest aega maaeluministeeriumi juhtinud Martin Repinski jõudis kohtuda hobumajandussektori esindajatega ja teatas, et toetab eelmise valitsuse maaeluministri Urmas Kruuse plaani arendada Tori hobusekasvanduse baasil üleriigiline hobumajanduse kompetentsikeskus.

Viimase moodustamisel osalevad riigi kõrval kohalik omavalitsus ja hobusekasvatajate organisatsioonid.

Samsi pikaajaline rendileping lõpetati kohtuvälise kokkuleppega. Valitsus eraldas mullu septembris 370 000 eurot, et katta Samsile kasvandusse aastate jooksul tehtud investeeringuid ja omandada kasvanduses rentnikule kuuluv kinnis- ja vallasvara.

Riigimärasid hoitakse Toris, et kindlustada Tori ja Eesti hobuse jätkusuutlik aretus ja täiendada nimetatud tõugude populatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles