Margo Orupõld: Kuhu kaob riigi hea tahe?

Margo Orupõld
, MTÜ Pärnu Naiste Tugikeskus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Orupõld.
Margo Orupõld. Foto: PP

Valitsuse algatatud 1. jaanuaril jõustuv perehüvitiste seadus paneb aluse elatisabi fondile, mis tagab elatisraha lastele, kelle üks vanematest oma kohustust ei täida. Selle eeldus on, et last kasvataval vanemal peab olema elatise asjas jõustunud kohtuotsus ja alustatud täitemenetlus. Kindlasti hea, vajalik ja abiks hinnanguliselt 14 000 lapsele Eestis, kellel on probleeme elatisabi kättesaamisega.

Aga leidub veel hulk neid, kellel pole jõustunud kohtuotsust. Üks niisugustest peredest on Pärnus elav ema ja ta viis 7–14aastast last, kelle elatisraha nõude kohtuprotsess kestab 2015. aasta oktoobrist. Selle alus on riigis kehtestatud miinimumsumma igale lapsele, ei midagi rohkemat.

Õigusemõistmine käib oma lõputut rada. Ei taha lugejat koormata juriidiliste terminitega, sest see ei ole loo siht. Eesmärk on kohtupidamise mõistlikkus, millest välistatud inimlikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles