Juhtkiri: Ühed oravad pesas puha

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kui midagi ettenägematut vahele ei tule, on järgmise aasta esimene märkimisväärne poliitiline sündmus Eestis Reformierakonna üldkogu 7. jaanuaril. Sel päeval valib oravapartei omale uued juhtorganid.

Lõppeval aastal puksiti oravad opositsiooni, sest nii senistele koalitsioonikaaslastele kui vastaspoolel Keskerakonnale tundus, et Reformierakond on jäänud liiga kauaks võimule ja selle külge kivistunud. Reformierakond peaks täiel rinnal kasutama siseanalüüsiks aega, mis talle on vastutusvabal varupingil antud. Muidugi juhul, kui kohalikel valimistel tahetakse ülejäänud erakondi oma eduga üllatada. Selleks on vaja uut meeskonda ja sel eesmärgil sõidavad praegu ringi esimehekandidaadid, koondades oma poolehoidjaid.

Eesti erakondade probleem kipubki seisnema selles, et juhtpositsioonile asuvad inimesed, kellel pole mingit töökogemust ühelgi muul alal peale poliitika. Nii Kristen Michal kui Hanno Pevkur on ühed oravad puha, sama mõõdupuuga mõõdetud. Põlvkonnakaaslased ja kaunikesti ühesuguse taustaga – mida siin veel valida? Kui vahest seda, et Pevkuri valge kampsun oleks Michali omast puhtam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles