Äraeksinud prokurör Eesti Vabariiki taastamas

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Kõo uue raamatu “Äraeksinu” tegelased on osalt samad, mis tema eelmises romaanis “Võimukõdi”.
Ahti Kõo uue raamatu “Äraeksinu” tegelased on osalt samad, mis tema eelmises romaanis “Võimukõdi”. Foto: raamatu esikaas

Pärnaka Ahti Kõo vastne romaan “Äraeksinu” keskendub inimloomusele. See, kellel on südametunnistust, kõhkleb, alatud ja saamahimulised suudavad aga alati kohaneda.

Laulvast revolutsioonist on paljudel oma mälestused. Kindlasti ei olnud linna prokuröri kabinet Kalevi (nüüd Rüütli) tänaval koht, kus Suvelinna kõige olulisemad sündmused toimusid. Aga just seal meeldib teose peategelasel Martin Kõueril mõtteid mõlgutada, põigates vahepeal raekotta või põlevat jõge vaatama.

Kui varasematest Kõo raamatutest meeldis pärnakatel prototüüpe ja tegelikult toimunud sündmusi otsida, siis seekord eksitab autor teadlikult lugejaid. Ta teab küll, mis ja millal näiteks Alevi kalmistul toimus, ent põimib tegelikkust oskuslikult fantaasiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles