Kalev Kaljuste: Pärnumaa on parimate ühendustega maakond

Kalev Kaljuste
, Pärnu maavanem (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kaljuste.
Kalev Kaljuste. Foto: PP

Tehnilise taristu arendamine on “Pärnumaa arengustrateegia 2030+” maakonna üks neljast strateegilisest läbimurdesuunast. Maakonnaplaneeringus on öeldud, et tehnilise taristu objektide olemasolu loob valdkondade sisulise arengu eeldused ja rahuldab inimeste peamisi vajadusi nagu liikumisvõimalused, energia- ja veevarustus.

Maakonnakeskus Pärnu, mis ühtlasi on turismisiht ja innovaatilise tootmise asukoht, vajab kiiret, aastaringset ja mitmeliigilist ühendust maailma eri paikadega. Selleks loovad eelduse Via Baltica, Rail Baltic, sadamate ja Pärnu lennuvälja väljaarendamine.

Üleriigilises planeeringus “Eesti 2030+” on välja toodud, et Eesti hajalinnastunud ruumi toimimises on transpordil esmatähtis roll. Eesti riigi konkurentsivõime ja rahvusvahelise koostöö nimel on elutähtis kindlustada tihe rahvusvaheline ühendus ja vähendada aegruumilisi vahemaid. See on väga oluline Eesti suuremate keskuste omavaheliseks suhtlemiseks, sest koostöös saavutatakse nende parem rahvusvaheline positsioon ja avardatakse arenguväljavaateid. Rahvusvaheliste ühendusteede areng parandab nendeäärsete piirkondade majanduskasvu ja regionaalset koostööd, tuues kaasa investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles