Koolineiu igavesti tühi prügikast

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Maria Tõugu põhimõte on lihtne: hinnata tuleks pisiasju, nagu näiteks tass kohvi, et elust võimalikult palju rõõmu tunda ja seda nautida.
Johanna Maria Tõugu põhimõte on lihtne: hinnata tuleks pisiasju, nagu näiteks tass kohvi, et elust võimalikult palju rõõmu tunda ja seda nautida. Foto: Mailiis Ollino

Viimaste kuude jooksul keskkonnateadlikkuse tõttu nii silmapaistvaks nooreks eestlaseks kui tulevikutalendiks nimetatud Pärnu koolinoor Johanna Maria Tõugu tõdeb, et tunnustused on tema elu muutnud. Seda enam jätkub tal energiat võidelda selle vastu, mis tema meelest on maailmas valesti.

Sõbrad kutsuvad Johanna Mariat naljaga pooleks hullumeelseks anarhistlikuks hipiks. Tegelikult ei leidu selles 18aastases neius midagi nii äärmuslikku. Pigem peitub tema kirg pisiasjades. Kas või selles, kas kaasavõetav kohv on termoses või ühekorratopsis või kas süüa lõunaks poest ostetud plastkarbis kartulisalatit või kodus vaaritatud toitu.

“Parema meelega joon selle kohvi kohapeal ära, võtan selleks aja. Nii on võimalik seda tõesti nautida ja hinnata,” räägib Johanna Maria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles