Sauga teeb otsuse meeleavalduste saatel (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Sadade Sauga külaelanike arvates ei tegutse volikogu kohalike huvides ja nii korraldavad nad homme pärastlõunal vallamaja ees meeleavalduse. Sellest hoolimata peab volikogu liige Harri Aas suure osaluse ja ühekülgse tulemusega arvamusküsitluse tulemust “ärgitatuks”.

Homme pärastlõunal toimub Saugas volikogu istung, kus rahvasaadikud otsustavad, kas nad soovivad liituda Tori, Sindi ja Arega. Sellele seisavad vastu külade esindajad, kes nõuavad, et inimeste arvamust kuulda võetaks. Nimelt näitas 11. detsembril lõppenud rahvaküsitlus, et 75 protsenti hääletanud elanikest on maavaldadega liitumise vastu. Sauga vallas on 3395 elanikku, kellest arvamust avaldas 688 ehk 20 protsenti.

“Poes tulevad inimesed vastu ja ütlevad ikka, et tahavad Are või Toriga liituda,” väitis Aas, kes on pikalt seisnud Pärnuga liitumise vastu. Rahvasaadik selgitas, et tema arvates ei näita hääletus sugugi kohalike meelsust, sest tema väitel ärgitati inimesed ühinemisele ei ütlema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles