Nelja lapse ema pakatab tarmukusest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotoateljees tehtud perepilt: isa Valdur ja ema Marianne Kuusk, pojad Ranar ja Reimo, tütred Reelika ja Mari-Liis.
Fotoateljees tehtud perepilt: isa Valdur ja ema Marianne Kuusk, pojad Ranar ja Reimo, tütred Reelika ja Mari-Liis. Foto: Erakogu

Lumivalgete sokkide ja maniskiga noor kass Pipi jälgib, pea viltu, kuidas tema perenaise käed hoiavad vuriseva õmblusmasina all riiet ja selle sirinal teistpidi nõela alt läbi lasevad. Kiisu tahaks käpaga kaasa aidata, aga ei söanda.

Õmblemine on korteriperenaise Marianne Kuuse üks hobidest, talle meeldib veel kokata, küpsetada, koristada, laulda, tantsida, külaseltsiga üritusi korraldada. Ta on nelja lapse ema ja juhib metsavarumise perefirmat osaühingut Reimor. Aga see pole ammendav loetelu sellest, millega MTÜ Surju-Ilvese Külaseltsi juhatuse liige ja Kodukant Pärnumaa 2016. aasta sädeinimene tegeleb. Väsimatult, innuga, teisi kaasates ja särasilmselt, nagu ei vajutakski argipäev õlule ja ööpäev hõlmaks üle 24 tunni.

“Õppisin Kilingi-Nõmme keskkoolis õmblusklassis ja et nõukogude ajal ei olnud poest midagi saada, õmblesin vanemale pojale kõik riided selga,” seletab Marianne Kuusk ja lõpetab padjakatetest ülejäänud kangatükist salvrätikuhoidja ümbrise kokkuvuristamise. “Mulle meeldib õmblemine: see ei võta kaua aega. Kuigi vahel harutan mõnda asja, kuni rahule jään, panen seisma, siis võtan uuesti kätte, vahepeal mõtlen natuke aega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles