Sauga volikogu sõitis rahva arvamusest üle

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadakond Sauga valla elanikku protestisid 22.12.2016 vallavolikogu kardetud otsuse vastu ühineda Tori vallaks. Vallavolinikud ei pidanud rahva arvamust millekski ja otsustasid ülekaalukalt, et Saugast saab Tori vald.
Sadakond Sauga valla elanikku protestisid 22.12.2016 vallavolikogu kardetud otsuse vastu ühineda Tori vallaks. Vallavolinikud ei pidanud rahva arvamust millekski ja otsustasid ülekaalukalt, et Saugast saab Tori vald. Foto: Ardi Truija

Häältega 10:3 otsustasid Sauga vallavolinikud taotleda ühinemise teel vabariigi valitsuselt Sauga valla, Tori valla ja Sindi linna haldusterritoriaalse korralduse muutmist uueks omavalitsusüksuseks, mille nimeks saab Tori vald.

“Uskumatu!” ahhetasid vallamaja fuajees internetist volikogu istungit jälginud saugalased.

Pool tundi enne istungi algust oli Sauga vallamaja ette kogunenud umbes sadakond vallaelanikku, kelle suhtumises Sauga ühinemisse Tori vallaks polnud kahtlust: “Sindi pole tõmbekeskus”, “Ei taha Tori valda”, “Volinik! Ära piira meie laste hariduse valikuid”, “Sauga volikogu otsus kahjustab meie elukvaliteeti”, “Pärnu rong väljub kohe” jne. Kuraasikamad piketeerijad lubasid nimeliselt mõne vallavoliniku hiljem kotti ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles