Muuseum võttis hoiule tuntud funkvilla mööbli

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi peavarahoidja Ülli Kont näitab Olev Siinmaa kodust pärit mööbliesemeid. Osa Siinmaale kuulunud mööblist pannakse vaatamiseks välja.
Pärnu muuseumi peavarahoidja Ülli Kont näitab Olev Siinmaa kodust pärit mööbliesemeid. Osa Siinmaale kuulunud mööblist pannakse vaatamiseks välja. Foto: Mailiis Ollino

Perekond Kolmkant andis Pärnu muuseumile üle legendaarsele arhitektile Olev Siinmaale kuulunud mööbli, mis algul paiknes Siinmaa kodumajas Rüütli 1a.

Muuseumil on kavas Eesti kauneima funktsionalistliku eramu originaalmööbel restaureerida ja panna osa esemeid vaatamiseks välja.

Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk ütles, et Siinmaa kujundatud ja tema tisleritöökojas valminud seinakapid, riiulid ja puhvetkapp kuuluvad 1930–1933 projekteeritud ja ehitatud Rüütli 1a kui muistise juurde ja muuseum küll hoiustab esemeid, ent arvele neid ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles